Zöld teával öröm fogyni

A kínai konyha legfinomabb fogásai a húsok legzsírosabb részeiből készülnek, a csirkét,kacsát mindig a bőrével a sertéshúst mindig a szalonnájával együtt eszik, de még sohasem láttunk kövér kínai embert.

A titok valószinűleg a zöld tea élvezetében rejlik.A zöld teában lévő epigallocatechin-gallátnak nem csak a daganatos betegségek megelőzésében tulajdonítanak nagy jelentőséget, hanem a súlycsökkentésben is.

A tradicionális kínai orvoslás emberek esetében is igazolta tapasztalati úton. Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok is igazolták, napi háromszor egy csésze zöld tea a főétkezések után, havonta minimum egy-két kilogramm súly- csökkenéssel jár. Anélkül, hogy változtatnánk étkezési szokásainkon, anélkül, hogy fogyókúráznánk, pusztán zöld tea ivásával is megszabadulhatunk súly- fölöslegünktől.

A kísérletek során tapasztalt jótékony hatás miatt ideális szer a fogyókúra kiegészítőjeként.

A zöld teát natúran, lehetőleg cukor és édesítőszer használata nélkül kell fogyasztani.

edzes_fogyokura.jpg

Sportolók számára a katekin legfontosabb tulajdonsága, hogy segíti a zsírégetést.A zöld tea pozitív eredményekkel szolgált a zsírégetés terén,az biztos, hogy a katechinek és a koffein szinergikusan erősítik egymás termogén hatását, akár a zöld teában természetesen megtalálható kombinációként, akár kiegészítőként külön-külön szedve őket.

A koffein fantasztikus élénkítőszer, de nem a kávéban.A zöld teában egyrészt több is a koffein, másrészt fokozatosan szívódik fel a bélben, órákon át egyenletesen fejti ki hatását. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet. Mindezt ráadásul káros mellékhatások nélkül.

Közép- és Belső-Ázsiában a legelterjedtebb a zöld tea fogyasztása. A sivatagos, forró éghajlatú vidéken kiváló szomjúság csillapító. A hazatérő családtagot, vagy érkező vendéget azonnal teával kínálják, ami állandóan ivásra készen áll minden háztartásban, vendéglőben. Hűsítő hatása azon alapszik, hogy a kívülről a nagy hőségből jött, felhevült ember tűzforrón megissza a teát,ettől hirtelen verejtékezni kezd, a nagy melegben a verejték egyszeriben elpárolog és a szervezet hőt veszít.

Egyen zöld teát, újabban a zöld teát kapszulázzák is, "szűztea" fantázianévvel található a forgalomban, így jól hasznosul a zöld tea zsírban oldódó A és E vitaminja, és az érékes méregtelenítő rostanyaga. A Távol-keleten ezt másképpen csinálják, belefőzik a levesekbe, zöldséges ételekbe a zöld teát.

Címkék: fogyás, tea, zöld tea