A zöld tea egészségre kedvező hatásai

A tea fogyasztás eredete Kínában több mint 4000 éves múltra tekint vissza. A kínaiak szinte csak zöld teát fogyasztanak, ami a Camellia sinensis nevű növényből készül, minimális oxidációval. Élettani hatásainak köszönhetően napjainkban egyre jobban kedvelik.

zoldtea.jpg

A zöld teának jelentős a koffein és theophillyn tartalma, erős élénkítő hatással rendelkezik. megakadályozza a fáradtságot, javítja az agy működését, vizelethajtó, aminek méregtelenítő tulajdonságait köszönheti. Régen a szellemi erő fokozójaként alkalmazták. A növényben lévő energia hasznosítását a legegyszerűbb, legtisztább gyakorlatával, a levelek leforrázásával érték el.

A zöld tea értékes hatóanyagai között polifenolokat, katechineket, flavonolokat, ásványi anyagokat, /alumínium és réz/ vitaminokat /C, B 2, D, K/ és illóolajokat is találhatunk. A zöld teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katechinek a szájüregben gátolják a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását, a csíraszám visszaszorításával csökken a fogszuvasodás előfordulása.

A zöld tea antioxidáns hatása az öregedésért felelős szabad gyököket semlegesíti, számos ásványi anyag és vitamin található benne, mely csökkenti a szív megbetegedések kialakulásának kockázatát, fluortartalmának köszönhetően jó hatással van a fogakra, segít megőrizni a száj és az íny egészségét.

A zöld tea fogyasztásának számtalan egészségre kedvező hatása van. Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét. Látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvesség tartalmát és fiatalságát. Normalizálja az emésztést és a bélműködést.

A zöld tea hosszan tartó frissítő hatással van a szervezetre, a legrégebben felfedezett és fogyasztott tea. Főzete sárgás - zöldes színű, karakteres ízű.